Ademcoaching

Ademen kun je allang. Anders zat je dit nu niet te lezen. Zuurstof is immers brandstof voor je lichaam. Het punt is alleen dat veruit de meeste mensen niet optimaal ademen. Stel dat je dat zou vergelijken met een auto: als de brandstoftoevoer beperkt is, onregelmatig of te vlug gaat, rijdt het niet best. Als het niet lekker loopt met je ademhaling levert dat ook klachten op. Zoals stress, duizeligheid, benauwdheid, hartkloppingen, een gebrek aan energie, concentratieproblemen, hoge bloeddruk, noem maar op.

Gaat het om je auto, dan gok ik dat je al snel een bezoek brengt aan de garage. Gaat het om onszelf, dan denken we vaak niet aan ademcoaching. Want we relateren de genoemde klachten niet snel aan onze manier van ademen. Want ademen gebeurt onbewust. Zonder dat we in de gaten hebben wat we precies doen. 

Je lichamelijke gezondheid is dus enorm gebaat bij een optimale ademhaling. Dit wordt wereldwijd door wetenschappelijke onderzoeken bevestigd. Bovendien brengt het je emotioneel meer in balans en maakt goed ademen je mentaal sterker. Nu je dit weet, kun je je voorstellen dat ademcoaching enorm de moeite waard is. Daarmee leer je je eigen adempatroon kennen. En ontdek je wat er met je adem gebeurt in bepaalde situaties. Want pas als je weet hoe het werkt bij jou, kun je de juiste ademtechnieken inzetten om je beter te voelen.

Adem op een goede manier en voel je zóveel beter!

Adem je vrij

Bewust ademen brengt je in contact met je lichaam. Dat is megabelangrijk, want hoe beter je kunt voelen wat er in je lijf gebeurt, hoe beter je weet hoe het écht met je gaat en wat je nodig hebt. Een ademsessie op basis van de verbonden ademhaling, ook wel transformational breathing genoemd, is hiervoor uitermate geschikt.

   Meer contact met je lichaam
   Helpt om dieper te ontspannen
   Schoont spanningen en blokkades in je lijf op

Voor nuchtere mensen valt dit in de categorie ‘vage shit’. Een sessie Adem je vrij met de verbonden ademhaling is dan ook echt iets wat je gewoon eens moet ervaren. 

Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 120,-. Als resultaat heb je meer ruimte in je ademsysteem en dat kan enorm opluchten. Je gaat met een relaxter gevoel en met meer rust in je koppie weer de deur uit. Ben je meer op zoek naar praktische oefeningen om je ademhaling te verbeteren? Kies dan voor de training Adem bewust.

» Dat wil ik ervaren!

Adem bewust

Een sessie Adem je vrij is superwaardevol, alleen staat het redelijk op zichzelf. Wil je meer inzicht in je eigen manier van ademen en ontdekken waar er specifiek voor jou winst is te behalen? Kies dan voor Adem bewust. Want er zijn duizend-en-één ademtechnieken, maar die werken niet voor iedereen en ook niet op elk moment. Context is alles en als je dat begrijpt, dan gaat er een wereld voor je open! Deze training bestaat uit drie sessies van maximaal 2 uur met tussentijds ruimte voor vragen. Je krijgt maatwerk, dus precies wat jij nodig hebt. Met als resultaat:

   Begrip van je ademhaling en zenuwstelsel
   Weet je welke ademtechnieken geschikt zijn voor jou persoonlijk

   Kun je zelf je stresslevel verlagen

De training Adem bewust is zeer geschikt als je je ademhaling bewuster wilt kunnen inzetten om jezelf mentaal, fysiek en emotioneel te versterken.

Kosten voor deze training: € 525,-

» Ik wil bewust ademen!

Reistijd dubbel en dwars waard

Ik ben onwijs blij met de begeleiding van Merel. Door onze gesprekken en ademsessies voel ik me steeds een beetje beter en lukt het me steeds beter om los te laten wat niet meer belangrijk is. Op deze manier kan ik bepaalde dingen verwerken waar ik normaal niet zo makkelijk bij kom. Mijn psychologe staat ervan te kijken.

Merel is heerlijk direct en je weet waar je aan toe bent. Een klik is voor mij erg belangrijk, maar dat voelde ik niet met de ademcoach bij mij in de buurt. Ik ben bijna twee uur onderweg naar Merel, maar die reistijd is het me dubbel en dwars waard. Ze biedt een vertrouwde en veilige omgeving en heeft de kwaliteit om je snel op je gemak te laten voelen. Ik raad haar ten zeerste aan!

– Niels

Meer energie en ontspanning

Ik had van mijn echtgenoot een paar sessies ademtechniek cadeau gekregen. Heel lief van hem, alleen leek het mij echt niet nodig. Ik adem toch prima? Nergens last van. Dacht ik. Ik wist het niet zeker. Mmmmm, toch een beetje twijfel. Misschien zit ik toch wel bij die 85% van de mensen die niet optimaal ademt. Tijdens de sessies heeft Merel mij doen inzien dat ik zoveel meer uit mijn ademhaling kan halen. Ik had in de loop van de jaren ongemerkt het automatisme van goed ademhalen erg verwaarloosd en ademde vooral hoog in de borst.Zij heeft mij goed geholpen beter te ademen met alle positieve effecten van dien. 

Ik ben meer ontspannen, heb meer energie en vind makkelijker mijn innerlijke rust. Ik ben onder de indruk van de, eigenlijk eenvoudige, ademtechniek die dagelijks maar weinig tijd vraagt, maar waarvan de voordelen groot zijn! Merel is iemand die met beide benen op de grond staat, duidelijk en ook gevoelig, betrokken en krachtig, eerlijk en zonder poespas. Een mooi mens. De sessies waren een prachtcadeau!”

– Charlotte