Adem bewust

Optimaal ademen brengt je meer in balans en maakt je mentaal en fysiek sterker. Daarom is het belangrijk om je eigen manier van ademen te kennen en hoe zich dat verhoudt tot je zenuwstelsel en je stresslevel. Dan heb je dé ingang om te weten wat jij nodig hebt om je beter te voelen. Er zijn talloze ademtechnieken, maar het gaat erom wat werkt voor jou. Daar heb ik een driedelige ademtraining voor. Daarnaast ben je ook welkom voor losse ademsessies op basis van de verbonden ademhaling en ik geef ademworkshops, voor kleine groepjes en voor bedrijven.

» Meer weten?

Baas in eigen brein

Zodra je weet hoe je eigen systeem werkt, ben je een rijker mens. We leven in een wereld die veel waarde hecht aan rationeel denken, maar we hebben ook een lichaam dat belangrijke informatie afgeeft. Zitten we alleen maar in ons hoofd, dan doen we onszelf veel tekort! Leer daarom op praktische wijze je zenuwstelsel kennen, welke impact die heeft op je gedachten en je emoties én hoe je die op een positieve manier kunt beïnvloeden. Dan hoef je geen speelbal meer te zijn van de omstandigheden en sta je een stuk krachtiger en zelfverzekerder in je schoenen.

» Hoe dan?

Leiding over jezelf

Zelf aan het roer staan van je eigen leven geeft de grootste voldoening. Toch maken we vaak om andermans ideeën of algemene maatstaven belangrijker dan wat we zelf willen, met alle gevolgen van dien. Wie echt vastloopt door bijvoorbeeld flinke burn-outklachten, heeft niet voldoende aan alleen de praktische insteek van Baas in eigen brein. Dan is er meer verdieping nodig op bepaalde ideeën en overtuigingen die je vaak onbewust klem zetten. Met dit pakket is daar meer ruimte voor en krijg je de tools die je nodig hebt om het structureel anders te kunnen doen.

» Vertel me meer!

Doelgericht maatwerk

Na een aantal angstgerelateerde voorvallen, ben ik bij Merel terecht gekomen. Van te voren werden er duidelijke en strakke afspraken gemaakt, omtrent het te volgen traject. Eenmaal met de sessies begonnen, bleek dat Merel de kracht bezit om te werken met wat zich aandiende. Doelgericht en continue de focus op de speerpunten. Wat een maatwerk! De tools die Merel aanlevert, zijn bruikbaar en zeer effectief. 

Mijn transformatie noem ik ongekend. Mentaal en fysiek voel ik mij krachtiger en vooral, veel positiever in het leven staan. Mijn angst gerelateerde klachten zijn niet meer voorgekomen. De sessies bij Merel heb ik als zeer fijn ervaren!”

– Daniel Broeder

Geen paniekaanvallen meer 

“Ik zat erg met mijzelf in de knoop. Ik had veel stress, vaak paniekaanvallen. Nu durf ik te zeggen wat ik denk en hulp te vragen als ik het nodig heb. Al is dit nog wel spannend, maar het lucht altijd erg op. Ik heb veel meer rust en heb mezelf beter leren kennen. Ik ben blij met mijzelf en hoe het nu gaat.”

– Jack