Van snel geïrriteerde stresskip…

Toen ik negentien was woonde ik in Nieuw-Zeeland. Op een avond was ik alleen thuis, op een afgelegen boerderij. Ineens dacht ik: wat als er nu wordt ingebroken? Of iemand wil me kwaad doen? Dan kan ik schreeuwen, vechten, maar niemand zal me horen. En toen werd ik bang.

Logisch, wat verwacht je anders met zulke gedachten? Gelukkig realiseerde ik me dat ik dit zelf deed. En dat ik daar maar beter mee kon stoppen, anders zou ik helemaal gek worden van angst. Dat lukte. Helaas vergat ik het hele voorval en duurde het nog lang voordat ik doorkreeg dat dit gewoon een techniek is die je bewust kunt inzetten.

Dus gingen er jaren voorbij waarin ik me behoorlijk druk kon maken. Piekeren over dingen die waren gebeurd. Dan werd ik weer boos, gestrest, gefrustreerd of verdrietig. Doemscenario’s bedenken kon ik ook goed, over wat er al dan niet zou kunnen gebeuren. Ik zat mezelf meer en meer in de weg. En anderen trouwens ook.

 

… naar relaxte, vrolijke vogel

In 2014 was ik zó klaar met deze negatieve versie van mezelf. Ik wist: zo ben ik helemaal niet. Een zoektocht begon en nam een vlucht toen ik in 2017 leerde dat we een automatische piloot hebben, die zich baseert op ervaringen uit het verleden. En dat je zelf kunt kiezen om daar anders mee om te gaan.

Mijn leven werd er vele malen beter en waardevoller van. Ik werd er leuker van. Relaxter, positiever, opener en vrolijker. Veel meer mezelf, zoals ik werkelijk ben. Omdat ik nu m’n stresslevel kan managen en keuzes maak die veel beter bij me passen. De relaties met mensen om me heen zijn verbeterd en ik kan makkelijker dealen met lastige situaties. Dit alles gun ik jou ook. En dat kan veel sneller dan het pad dat ik heb gelopen.

Uit alle opleidingen, trainingen, workshops die ik heb gevolgd, en alle boeken, webinars en inspiratiebronnen die me hebben gevoed, haalde ik de waardevolste inzichten en methodieken en gooide er m’n eigen sausje overheen. Met als resultaat een holistische aanpak om denken, voelen en handelen op één lijn te brengen. Want daarmee boek je duurzame resultaten. En dat is precies wat je wilt, toch?

Werk, opleidingen en kwaliteitsborging

Na tien jaar marketingcommunicatie in een veelal corporate omgeving liep ik vast. Het werk ging te veel om de vorm, te weinig om de inhoud en gaf geen voldoening. In 2016 durfde ik eindelijk de stekker uit mijn tekstbureau te trekken en het roer om te gooien. Mijn journalistieke achtergrond komt nog goed van pas, want ik ben erin getraind om snel tot de kern te komen. Analyseren en verbanden leggen zijn mijn tweede natuur.

  Opleiding Transformationeel Coach post-HBO bij Wagner
  NLP Practitioner en Master Practitioner bij Robin Stevens
  Opleiding tot Ademcoach bij Herleva
 
Diverse trainingen en cursussen op het gebied van bewustzijnsleer, Acceptance & Commitment Therapy (ACT), positieve psychologie, mindfulness, het zenuwstelsel en de invloed daarvan op het stresslevel.

Ik neem minimaal vijf keer per jaar deel aan intervisie, doe aan bijscholing en ben aangesloten bij Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Wat je over mij moet weten

Ik ben praktisch en nuchter en resultaatgericht. Dat betekent wel dat ik allergisch ben voor ‘dooie paarden’. Daar ga ik niet aan trekken. Dus ben ik vooral een geschikte coach voor mensen die gemotiveerd zijn.

Ik ben open en direct, maar wel op een respectvolle manier en vanuit oprechte betrokkenheid om je verder te helpen. Ik weet als geen ander dat het niet makkelijk is om je kwetsbaar op te stellen en hoe belangrijk het is om je veilig te voelen.

 

En verder…

   Ben ik graag buiten, op wandelschoenen, een paard of een racefiets
   Kan ik knetterhigh worden van zuurstof (lang leve ademtechnieken)
  
Zou ik voor één mooie, zonnige dag een koe in de wei willen zijn
   
Zet ik boeken liever op kleur dan op alfabet
   Kan ik de allerlekkerste cheesecake maken (alleen vergeet ik die soms uit de oven te halen…)

Podcasts

Wil je meer weten over wat ik precies doe en hoe ik werk? Het gesprek met Robin Sonders van de TaraTalks Podcast gaat vooral over het mentale aspect van mijn werk als stressmanager, welke rol het zenuwstelsel speelt in je gemoedstoestand en hoe je dat kunt beïnvloeden.

En dan is er nog eentje, waarin Caroline Schmitt een reflectie geeft op m’n werk. Dit is een behoorlijk persoonlijk gesprek, die ik best spannend vind om te delen. Maar ik doe het toch. Want als dit bij je resoneert, dan weet ik zeker dat we goed kunnen samenwerken.