Van snel geïrriteerde stresskip…

Toen ik negentien was woonde ik in Nieuw-Zeeland. Op een avond was ik alleen thuis, op een afgelegen boerderij. Ineens dacht ik: wat als er nu wordt ingebroken? Of iemand wil me kwaad doen? Dan kan ik schreeuwen, vechten, maar niemand zal me horen. En toen werd ik bang.

Logisch, wat verwacht je anders met zulke gedachten? Gelukkig realiseerde ik me dat ik dit zelf deed. En dat ik daar maar beter mee kon stoppen, anders zou ik helemaal gek worden van angst. Dat lukte. Helaas vergat ik het hele voorval en duurde het nog lang voordat ik doorkreeg dat dit gewoon een techniek is die je bewust kunt inzetten.

Dus gingen er jaren voorbij waarin ik me behoorlijk druk kon maken. Piekeren over dingen die waren gebeurd. Dan werd ik weer boos, gestrest, gefrustreerd of verdrietig. Doemscenario’s bedenken kon ik ook goed, over wat er al dan niet zou kunnen gebeuren. Ik zat mezelf meer en meer in de weg. En anderen trouwens ook.

… naar relaxte, vrolijke vogel

In 2014 was ik zó klaar met deze negatieve versie van mezelf. Ik wist: zo ben ik helemaal niet. Een zoektocht begon en dat proces nam een vlucht toen ik in 2017 leerde hoe je invloed kunt uitoefenen op je gedachten en gevoelens. En dat je echt je eigen keuzes mag maken. Elke dag opnieuw!

Mijn leven werd er zoveel beter en waardevoller van. Bovendien werd ík er leuker van. Veel relaxter, positiever, opener en vrolijker. Veel meer mezelf, zoals ik werkelijk ben. Omdat ik geleerd heb m’n stresslevel te managen en keuzes te maken die veel beter bij me passen. De relaties met mensen om me heen zijn flink verbeterd en ik kan veel beter dealen met lastige situaties. Dit alles gun ik jou ook. Het kan écht! En veel sneller dan het pad dat ik heb gelopen.

Intussen heb ik tal van opleidingen, trainingen, aanvullende cursussen en workshops gevolgd. Van heel cognitief: diverse methoden en technieken die rusten op de schouders van de meer traditionele psychologie, maar die veel sneller en effectiever werken. Tot aan lichaamsgerichte opleidingen over de werking van het zenuwstelsel en de ademhaling, want lichaam en geest zijn nu eenmaal met elkaar verbonden. Aangezien de een niet zonder de ander kan, is een holistische aanpak van groot belang.

Hierin verweef ik een behapbare dosis vage shit op een hele nuchtere manier. Bang voor zweverig geneuzel? Geen zorgen. Want als er iemand met twee benen stevig op de grond staat, ben ik het. Al met al brengt mijn aanpak denken, voelen en handelen op één lijn. Daarmee boek je duurzame resultaten. En dat is precies wat je wilt, toch?

Werk, opleiding en kwaliteitsborging

Voordat ik mijn praktijk als stressmanager startte, werkte ik 10 jaar in de communicatiebranche. Vanwege mijn interesse in mensen en hun verhaal, maar het werk was te veel gericht op marketing en te weinig op werkelijkheid en menselijkheid. Dat gaf nauwelijks voldoening.

In 2016 durfde ik eindelijk het roer om te gooien en trok de stekker uit mijn journalistieke eenmanszaak. Ik volgde diverse opleidingen en trainingen en startte Merels Coaching. Mijn achtergrond komt hierbij goed van pas. Ik ben erin getraind om snel tot de kern te komen. Analyseren en verbanden leggen zijn mijn tweede natuur.

  Opleiding Transformationeel Coach post-HBO bij Wagner (erkend door beroepsorganisatie NOBCO)
  NLP Master Practitioner bij Robin Stevens
  Opleiding tot Ademcoach bij Herleva
 
Diverse trainingen op het gebied van bewustzijnsleer, Acceptance & Commitment Therapy, positieve psychologie, mindfulness en polyvagaal theorie over de werking van het zenuwstelsel en de invloed daarvan op het stresslevel.

Ik neem minimaal vijf keer per jaar deel aan intervisie, doe jaarlijks aan bijscholing, volg de Internationale Ethische Gedragscode en ben aangesloten bij Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Wat je over mij moet weten

Ik ben praktisch en nuchter en krijg veel energie van jou leren wat ik zelf heb geleerd. Maar dan sneller. Ik houd namelijk van resultaten boeken. Dat betekent wel dat ik allergisch ben voor ‘dooie paarden’. Daar ga ik niet aan trekken. Dus ben ik vooral een geschikte coach voor mensen die echt gemotiveerd zijn.

Ik ben open en direct. Ik zeg wat ik denk, op een respectvolle manier en vanuit oprechte betrokkenheid om je verder te helpen. Ik weet als geen ander dat het niet makkelijk is om je kwetsbaar op te stellen en hoe belangrijk het is om je veilig te voelen.

En verder…

   Ben ik graag buiten, op wandelschoenen, een paard of een racefiets
   Kan ik knetterhigh worden van zuurstof (lang leve ademtechnieken)
  
Zou ik voor één mooie, zonnige dag een koe in de wei willen zijn
   
Zet ik boeken liever op kleur dan op alfabet
   Kan ik de allerlekkerste cheesecake maken (alleen vergeet ik die soms uit de oven te halen…)

Contact

Ik heb een praktijk in Amersfoort, maar ik kan ook op andere locaties werken.
Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie of om een afspraak in te plannen. Mailen mag ook op info@merelscoaching.nl of stuur een berichtje naar 06 2842 6484.

LET OP: onlangs kwam ik erachter dat niet alle berichtjes via het formulier ook daadwerkelijk in mijn inbox terechtkomen… Ik reageer altijd binnen 24 uur. Mocht dat bij jou niet het geval zijn, mail of bel dan alsjeblieft!