Ook m’n collega’s hadden er baat bij

“Door verschillende factoren, zowel in het werk als privé, was ik helemaal uit balans geraakt. Ik functioneerde nog wel, maar zo voelde ik het zelf niet. Ik was een soort hamster in een molentje dat maar bleef rennen zonder dat ik wist waarom en mijn energie lekte steeds meer weg. Door middel van een coachingstraject bij Merel heb ik mijn hart en hoofd weer in verbinding gekregen. Hiermee is voorkomen dat ik arbeidsongeschikt raakte en doordat ik lekkerder en steviger in mijn vel zat, durfde ik zelfs belangrijke beslissingen te nemen, waar ik nog steeds geen spijt van heb. Het was een kort maar zeer intensief traject en ik liep als een ander mens weer naar buiten. Ik ben een vrij nuchter persoon en kan ook niet verklaren waarom het werkte, maar dat deed het wel! Je moet het gewoon zelf ervaren, ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Dat laatste heb ik ook gedaan op m’n werk – ik ben HR-adviseur. Verschillende collega’s van zowel het kantoor als de bouwplaats zijn geweest en hebben allemaal goede resultaten bereikt door sneller te re-integreren of volledig te herstellen.”

– Marieke

Uitdagend en supercool damesuitje!

“Merel heeft voor een groep van 14 dames (van verschillende leeftijd en achtergrond) een workshop Ademhaling, Mindset en IJsbadchallenge verzorgd. De dames wisten niet wat hen te wachten stond en waren enigszins bevreesd toen ze hoorden wat we die middag zouden gaan doen. Er stonden 2 badjes met 80 kilo ijsklontjes klaar. In de workshop heeft Merel verteld over stress, we hebben ademhalingsoefeningen gedaan en we hebben ons voorbereid op de onderdompeling. Ondanks dat Merel duidelijk maakte dat niemand zich verplicht hoefde te voelen over zijn eigen grenzen over te gaan. heeft uiteindelijk iedereen in het ijsbad plaatsgenomen. Dat was een coole kick! Een paar reacties achteraf: ontzettend gezellig, buiten mijn comfortzone maar goed uitje, ff gedacht: kan ik hier nog onderuit? Maar tijdens en achteraf positief verrast! Uitdagend, heerlijk geslapen en vol energie opgestaan.Wat een leuke dag, echt een topuitje!”

– Edine

Grote toegevoegde waarde

“Merel heeft mij echt verder gebracht als het gaat om mijn persoonlijke vraagstuk. Ik had, op het moment dat ik bij Merel begon, veel onrust in mijn hoofd en dit vertaalde zich in onrust in mijn lijf en meer specifiek een onrustige ademhaling. De combinatie van concrete tips en ademsessies zijn voor mij van grote toegevoegde waarde geweest. De tips die ik van Merel kreeg kon ik direct toepassen. Een aantal daarvan pas ik nog steeds met regelmaat toe, waardoor ik de positieve effecten steeds weer ervaar. Vooraf was ik een beetje ‘bang’ dat de ademsessies heel zweverig zouden zijn en dat ik daardoor tijdens zo’n sessie zou ‘afhaken’. Dat is totaal niet gebeurd. Merel is nuchter en direct en op het moment dat het wat zweverig dreigde te worden, gaf ze aan dat ik ook mijn eigen ‘vertaling’ aan haar woorden (gesproken begeleiding tijdens de ademsessies) kon geven. Top dus! Na de ademsessies ga ik altijd ontspannen weer weg. Ik vind Merel een fijne coach, die weet waar ze over praat en echt in staat is geweest om mij verder te helpen!

– Martine

Al in één keer merkbaar verbetering

“Na het lezen van al die lovende berichten dat er na één keer al merkbaar verbetering zou zijn, vroeg ik me af of dat wel zou kunnen. Maar na de eerste adem-je-vrij sessie was ik voor het eerst in járen weer zo ontspannen dat ik wist: het kan dus écht! In de periode erna nog een aantal keer met Merel afgesproken om dit te blijven oefenen, want dat is ook realiteit: iets nieuws aanleren gaat met vallen en opstaan. Maar het doet me erg goed. Merel is een heel fijn mens, betrokken, je mag bij haar zijn wie je bent. Een belangrijke basis voor vertrouwen! Bedankt!

– Marjanne

Mezelf weer teruggevonden

“Merel is een fantastische coach. Je voelt je gauw op je gemak bij haar en ze is in bezit van een hoop kennis. Ze heeft me echt fantastisch geholpen om mezelf weer terug te vinden. Ik ben haar enorm dankbaar. Super coach die nog heel veel mensen gaat helpen met ieder z’n eigen zoektocht. Dank je Merel!

– Sabrina

Oplossing voor negatieve gedachtenpatronen

“De kracht van Merel is dat zij goed luistert, waardoor zij snel en op een beeldende en invoelbare manier inzichtelijk maakte welke patronen zich in mijn brein hebben gevormd. Voor mij was dat de oplossing voor het omgaan met deze negatieve gedachtenpatronen. Merel reikt daarvoor mooie tools en (ademhalings)oefeningen aan. Haar aanpak sloot zo goed aan bij wat ik geleerd heb van mijn (familie) opstellingen coach door handelingsperspectief te bieden bij mijn negatieve gedachten om daar in de dagelijkse werkelijkheid beter mee om te gaan. Daardoor heb ik meer regie gekregen over mijn gedachten en sta ik in mijn kracht om de activiteiten te doen die ik wil doen.

– Ernst

 

 

 

 

Ander perspectief

Merel, bedankt voor je inzichten, praktische oefeningen gedurende het traject Leiding over Jezelf en de mooie ervaring van een ademsessie. Welke persoonlijke uitdaging je ook hebt, ik denk dat Merel je kan ondersteunen om de juiste weg te bewandelen. Merel is een coach die het beeld van jouw waarheid in een ander perspectief kan laten zien. Daarnaast geeft ze praktische oefeningen en tips waarmee je aan de slag kunt gaan. Ongelofelijk waardevol!

– Monique

Weer de leiding over mezelf

“Merel heeft me de tools gegeven om weer de leiding over mijzelf te krijgen. Oefeningen die heel goed toepasbaar zijn in het dagelijks leven en die me vrijwel direct in het hier en nu brengen. Het is zo fijn om een rustige ademhaling te kunnen hebben, dat maakt me rustiger en meer verbonden met mijn lijf en minder in mijn hoofd. Merel heeft een fijne stem en haar benadering is invoelend en direct.”

– Robert-Jan

Veel meer zelfvertrouwen

“Merel ben ik tegengekomen tijdens ademkrachtsessies in het Eemklooster. Dat was een supergave ervaring en het klikte tussen ons. Maanden later zocht ik een coach vanwege burn-out klachten en ondersteuning bij de reis die ik naar binnen aan het maken was. Ik wist dat zij mij verder zou kunnen helpen en dat het vanaf moment 1 vertrouwd zou voelen. De combinatie met ademwerk en coaching, afgestemd op jouw als persoon en het moment, spreekt mij aan en heeft mij enorm geholpen. De fijne persoonlijkheid van Merel zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt en er geen sprake van aarzeling hoeft te zijn. Mij heeft ze superfijn geholpen en ik voel de energie stromen, heb veel meer zelfvertrouwen en kracht in mij gevonden.”

– Vanessa

Voor het eerst sinds lange tijd weer ontspannen

“Merel, nogmaals bedankt voor de bijzondere en fijne tijd bij je. Je creëerde, in deze bizarre pandemie tijd, een zeer veilige en prettige setting waardoor ik mij erg op mij gemak bij je voelde en voor het eerst na lange tijd kon ontspannen. Je bent naast een zeer getalenteerde coach, ook een warm, betrokken en mooi mens. Ik kom graag nog een keer bij je langs voor een ademsessie of gewoon om met je te praten.”

– Daniëlle

Geen klachten meer

“Merel heeft mij ontzettend goed geholpen. Ik kwam met klachten omtrent mijn ademhaling. Na het traject ben ik weg gegaan zonder klachten. Waar ik heel dankbaar voor ben. Ze stelt je op je gemak, geeft goede begeleiding en ze weet waar ze het over heeft. Ik zal haar dan ook zeker aanraden.”

– Andrea

Prettige benadering

“Ik kijk heel erg fijn terug op de coaching. Vooral de gesprekken die we voerden en de manier waarop Merel mij dingen kan laten inzien om het om een andere manier te bekijken helpen mij nog dagelijks! En er zijn ook weinig mensen die bij me kunnen doordringen door mijn eigenwijzigheid, dus ik vind haar benadering ook erg prettig. Ze geeft me niet het gevoel om iets te ‘moeten’, maar nodigt me uit om het te proberen, heel erg fijn! Omdat ik merk dat ze me ook heel erg kan helpen met het verbeteren van mijn mindset, zou ik eigenlijk maandelijks langs willen blijven komen.”

– Jente

Bijzonder, uniek en superfijn

“Ik heb bij Merel ademsessies en gewone coaching gedaan. De ademsessies zijn een hele bijzondere ervaring! Zo geeft Merel je een heel gerust en ontspannen gevoel, zodat je je durft open te stellen. Het heeft mij geholpen om op een andere manier te leren ontspannen. Dat is heel fijn! En een unieke ervaring.

Ook de gewone coaching was een hele fijne ervaring. Ik heb daardoor nieuwe inzichten en antwoorden gekregen op iets dat me al heel lang in de weg zat, superfijn!”

– Eva

Praktisch en doelgericht

“Ik zat erg met mezelf in de knoop. Er waren verschillende gebeurtenissen en negatieve gedachten die zich opstapelden, waardoor ik geen overzicht meer had en het me allemaal een beetje teveel werd. Na een tijdje was ik me bewust van mijn situatie en dat voelde fijn, maar ik merkte geen vooruitgang. Ik was op zoek naar iemand die mij de juiste richting op kon sturen en handvatten kon bieden om verder te gaan. Op deze manier ben ik toen gaan zoeken en kwam ik terecht bij Merel.

Tijdens mijn gesprekken met Merel zijn we heel praktisch en doelgericht te werk gegaan en daar heb ik heel veel aan gehad. We hebben veel oefeningen gedaan die ik in bepaalde situaties goed kan gebruiken. Als ik één ding zou moeten noemen waar ze me het meeste mee heeft geholpen, is dat ‘het maken van contact met m’n lichaam om op deze manier even uit mijn hoofd gaan’. Ik zit vaak vol met gedachten en gevoelens en deze kunnen mij soms op een negatieve manier overnemen. Merel heeft mij trucjes geleerd om zelf terug achter het stuur te gaan zitten en te bepalen welke gedachte/gevoel naast mij mag zitten en welke achterin.”

– Lotte

Reistijd dubbel en dwars waard

Ik ben onwijs blij met de begeleiding van Merel. Door onze gesprekken en ademsessies voel ik me steeds een beetje beter en lukt het me steeds beter om los te laten wat niet meer belangrijk is. Op deze manier kan ik bepaalde dingen verwerken waar ik normaal niet zo makkelijk bij kom. Mijn psychologe staat ervan te kijken.

Merel is heerlijk direct en je weet waar je aan toe bent. Een klik is voor mij erg belangrijk, maar dat voelde ik niet met de ademcoach bij mij in de buurt. Ik ben bijna twee uur onderweg naar Merel, maar die reistijd is het me dubbel en dwars waard. Ze biedt een vertrouwde en veilige omgeving en heeft de kwaliteit om je snel op je gemak te laten voelen. Ik raad haar ten zeerste aan!

– Niels

Terug naar mezelf

Via een collega ben ik met Merel in contact gekomen. Ik had last van angstaanvallen, het moeilijk los kunnen laten van mijn puberkinderen, altijd aan een ander denken behalve aan mezelf. Wat ben ik blij dat Merel op mijn pad is gekomen. Ze heeft me geleerd goed voor mezelf te zorgen. Ik kan je vertellen dat het heel bijzonder is dat het iemand is gelukt. Door haar prettige stem drong ze echt tot me door. Na de eerste sessie keek ik al uit naar de volgende.

Toen kwam Corona om de hoek kijken. De sessies daarna waren online. Ik twijfelde wel maar wilde het toch online proberen. Nou, echt geen verschil hoor. Op afstand tot iemand doordringen kan volgens mij alleen maar met een gave. Nou, het is Merel gelukt. Ik kijk nu heel anders naar mezelf. Ze heeft mij ook handvaten en inzichten gegeven hoe om te gaan met mijn angst, het loslaten van mijn kinderen en vooral tijd voor mezelf te nemen. Merel, bedankt!

– Gine 

Veel waardevolle tools

Ontzettend vaak zat ik in mijn hoofd en maakte de dingen ontzettend groot en zwaar. Hier moest ik iets mee, want het ging me echt in de weg staan. Ik ben op internet gaan zoeken naar een coachingtraject en kwam op de website van Merel uit. Daar ben ik maar wat blij om, want het heeft me heel veel gebracht. Het heeft me nieuwe inzichten en handvatten gegeven.
 
Merel luistert, stelt doelgerichte vragen, relativeert en speelt in op de situatie. Wat heb je nodig en hoe kan ik je daarbij helpen? Door Merel ben ik echt uit mijn hoofd en bij mijn gevoel gekomen. Ik heb geleerd om in mijn lijf te voelen in plaats van in mijn hoofd te zitten. Merel heeft mij geleerd hoe ik op een andere of objectieve manier naar situaties kan kijken, hoe om te gaan met boosheid en frustratie door ademhalingsoefeningen.
 
Daarnaast heeft ze me onwijs veel waardevolle tools gegeven om thuis mee aan de slag te gaan. Het traject is dan wel afgelopen, maar voor mij is dit pas het begin. Het heeft al heel veel voor me gedaan, maar dankzij de waardevolle tools en opdrachten, kan ik hier op verder bouwen. Merel, ontzettend bedankt!
 
– Kim 

Effectief maatwerk

Na een aantal angstgerelateerde voorvallen, ben ik bij Merel terecht gekomen. Van te voren werden er duidelijke en strakke afspraken gemaakt, omtrent het te volgen traject. Eenmaal met de sessies begonnen, bleek dat Merel de kracht bezit om te werken met wat zich aandiende. Doelgericht en continue de focus op de speerpunten. Wat een maatwerk! De tools die Merel aanlevert, zijn bruikbaar en zeer effectief. 

Mijn transformatie in 3 sessies noem ik ongekend. Mentaal en fysiek voel ik mij krachtiger en vooral, veel positiever in het leven staan. Mijn angst gerelateerde klachten zijn niet meer voorgekomen. De sessies bij Merel heb ik als zeer fijn ervaren!”

– Daniel Broeder

Weer voelen, in plaats van denken en beredeneren

“Twee jaar geleden had ik een burn-out en daar heb ik al veel van geleerd. Maar iets wat je je hele leven lang opbouwt, is soms lastig af te leren. Een valkuil van mij is dat ik enorm in mijn hoofd ga zitten en “bedenk” hoe ik me ergens over voel. En dat ik altijd vind dat ik harder, sterker en/of ongevoeliger moet zijn en me aan anderen moet aanpassen. Daarmee ga ik over mijn eigen gevoelens en grenzen heen en heb dat te laat in de gaten.

Al vaak hebben mensen geprobeerd om mij bij mijn gevoel te laten komen, toch is dat is niet echt gelukt. Bij Merel voelde ik me direct op mijn gemak en veilig. Ze zegt de juiste dingen, schakelt snel, is zacht maar ook sterk en laat zich niet omver lullen! 

Ze durft ook kwetsbaar te zijn en zich naast je op te stellen in plaats van boven je. Dat verkleinde voor mij de afstand en hierdoor durfde ik me compleet te laten gaan bij haar. Daarnaast is ze ook gewoon heel grappig, liefdevol en direct, waar ik van hou. Ik ben super dankbaar dat ze mij geholpen heeft weer bij mijn gevoel te komen. En ik gun iedereen een beetje Merel!”

Katie

Ik kan weer verder

Merel heeft een enorme hoeveelheid aan kennis over en liefde voor de adem en het coachen. Ik heb haar als zeer compassievol en kundig ervaren, waarbij zij me een veilig gevoel heeft geven tijdens de sessie, waardoor ik durfde te uiten wat er bij mij uit wilde.

Ik heb inmiddels twee sessies bij Merel gehad en beide keren heb ik een diep contact hervonden met mijzelf, zodat ik weer verder kon waar ik eerder mezelf vast voelde zitten. Dank je wel, lieve Merel. Wat jij doet is ontzettend waardevol.

–  Caroline

Meer rust, focus en levensplezier

“Angst, stress en irrationele gedachten zaten mijn dagelijks functioneren steeds meer in de weg. Ik had in het verleden als wat oppervlakkige ervaring opgedaan met Mindfulness en RET, maar had dat nooit praktisch geïntegreerd. Ik zocht ondersteuning om de koppeling tussen lichaam en geest drastisch te verbeteren. 

Via de website een afspraak gemaakt met de gedachte: baat het niet, dan schaadt het niet. De ervaringen met Merel waren vanaf de eerste minuut prettig, ze is praktisch en positief ingesteld en gaat (net als ik) voor concreet resultaat. Inzicht in de werking van het brein, gekoppeld met goed ademhalen, is voor mij inmiddels een stabiele basis voor meer rust, focus en levensplezier.”

– Marcel

Eindelijk de rust die ik zocht

“Mijn brein draaide op volle toeren. Ik kon me niet concentreren en was snel afgeleid. Geen idee waarom: ik was net twee maanden op reis geweest en hoefde niet te werken. Alle tijd van de wereld en toch niet tot rust kunnen komen. Rust die ik nodig had om na te gaan denken over mijn toekomst. Zelf kon ik dit niet oplossen, daar was ik ondertussen ook wel achter gekomen. Bij mijn zoektocht naar een coach stuitte ik per toeval op Merel. De telefoon gepakt en na een zeer prettig gesprek had ik nog maar één vraag; ‘wanneer gaan we beginnen?’

Merel heeft echt een gave, want al na de eerste sessie wist ze door middel van een oefening en duidelijke uitleg kalmte in mijn hoofd en daarmee ook rust in mijn lichaam te creëren. Gaandeweg het traject van 3 maanden voelde ik mij steeds rustiger worden, bizar en een te gek gevoel tegelijkertijd. Merel is enorm betrokken, heeft een zeer prettige stem én kan ook goed luisteren. Dit traject heeft mij enorm geholpen en het heeft mij handvatten gegeven waar ik altijd op kan terugvallen. Ik had mijzelf geen betere coach kunnen wensen!”

– Eus

Nieuwe inzichten

“Positief verbaasd was ik, aangezien ik in de veronderstelling was dat ik mezelf toch best goed kende, maar wel het gevoel had vast te zitten. Over mezelf praten… tja, dat was toch wel een drempel om overheen te stappen, maar dat was snel weg. Merel wist mij op een prettige en doeltreffende wijze inzicht te geven in verbanden en middels verrassende vragen mijzelf mee te nemen in mijn eigen gedachtengoed. Het voelde goed en veilig om zonder oordeel op deze wijze te kunnen kijken naar eigen gedachten en patronen. Het voelt nu puur als verrijking om hier mee verder aan de slag te kunnen, waarvoor dank!”

– Machteld

In één keer van mijn angst af

“Na een auto-ongeluk, waar we gelukkig allemaal ongedeerd uit kwamen, bleek ik toch angstig geworden. Ik zat met zweethanden aan het stuur, reed krampachtig en de adrenaline deed zijn werk. De NLP-sessie met Merel verliep heel relaxed. En sindsdien zit ik zonder angst in de auto, zelfs in gelijkwaardige situaties als toen het ongeluk gebeurde. Ik was er echt heel erg over verbaasd. Eerst geloofde ik het niet, maar het heeft me echt geholpen! Wat ontzettend fijn om weer ontspannen auto te kunnen rijden zonder klamme handjes!” 

– Mariel

Meer energie en makkelijker ontspannen

“Ik had van mijn echtgenoot een paar sessies ademtechniek cadeau gekregen. Heel lief van hem, alleen leek het mij echt niet nodig. Ik adem toch prima? Nergens last van. Dacht ik. Ik wist het niet zeker. Mmmmm, toch een beetje twijfel. Misschien zit ik toch wel bij die 85% van de mensen die niet optimaal ademt. Tijdens de sessies heeft Merel mij doen inzien dat ik zoveel meer uit mijn ademhaling kan halen. Ik had in de loop van de jaren ongemerkt het automatisme van goed ademhalen erg verwaarloosd en ademde vooral hoog in de borst. Zij heeft mij goed geholpen beter te ademen met alle positieve effecten van dien. 

Ik ben meer ontspannen, heb meer energie en vind makkelijker mijn innerlijke rust. Ik ben onder de indruk van de, eigenlijk eenvoudige, ademtechniek die dagelijks maar weinig tijd vraagt, maar waarvan de voordelen groot zijn! Merel is iemand die met beide benen op de grond staat, duidelijk en ook gevoelig, betrokken en krachtig, eerlijk en zonder poespas. Een mooi mens. De sessies waren een prachtcadeau!”

– Charlotte

Praktisch en verfrissend

“Een vraag gesteld, een antwoord gekregen. Daarna samen gewerkt aan een praktische oplossing die bij mij past. Dank voor jouw open, heldere en verfrissende aanpak. Heeft ertoe bijgedragen dat ik zaken vanuit een ander perspectief kan benaderen. Ik kan het een ieder aanbevelen!” #Blij!

– Marc

Sterker, fitter en relaxter

“Na een periode van veel stress en verkeerde ademhaling, heb ik besloten om een coachtraject te volgen bij Merel. Ze begreep tijdens onze intake gelijk wat ik graag wilde bereiken! De eerste sessie was heftig, want bij een ontspannende ademoefening raakte ik volledig in paniek. Op zich goed, want dan weet je gelijk dat daar een hoop winst te behalen is. De rust en het vertrouwen van Merel hielpen erg!

De volgende oefening ging een stuk beter en ik wist: zo wil ik me dus vaker voelen. Met oefeningen ging ik naar huis en ook met veel stof om over na te denken! Ik ben gelijk aan de slag gegaan en heb mijn uitdagingen opgezocht. De volgende sessie bespraken we de andere keuzes die ik gemaakt had. Ik voelde me al gelijk sterker en meer relaxt. En ik had meer zelfinzicht gekregen. 

Merel geeft goeie feedback en spiegelt je eigen gedrag. Niet altijd leuk om te horen, maar wel nodig om vooruit te kunnen. Ze laat ook haar eigen kwetsbare kant zien en was oprecht blij als ik voor mezelf weer een overwinning had behaald. Ik ging met sprongen vooruit en voelde me op mijn werk en privé sterker en fitter!

Ik weet precies wat ik moet doen om rustig te worden en weet ook wat mijn valkuilen zijn. Soms lazer ik er nog in, maar dat is niet erg. Weer opstaan en de volgende keer gaat het wel goed! Merel, bedankt voor je rust, vertrouwen, openheid, eerlijkheid maar ook gezelligheid! Ik heb een hoop geleerd en kijk relaxt en happy terug op onze sessies! #powerchicks!!”

– Irma 

Meer rust en vertrouwen 

“Merel heeft me verschillende ademhalingstechnieken aangeleerd, waarbij eentje sterk is blijven hangen: de Wim Hof methode. Het zorgde ervoor dat ik landde en meer gegrond was dan bij andere oefeningen, zoals meditatie. Ik kon toen echt een moment van stilte en rust ervaren. Het effect was ook dat ik voelde dat ik veel dieper kon inademen. Ik gebruik deze techniek nog regelmatig als ik te veel in m’n hoofd zit en even goed in m’n lijf wil komen. Ik voel me daarna meer geaard, rustiger en hoor een stemmetje dat het wel goed komt, wat er ook gebeurt” 

– Natasja

Gestopt met uitstellen

“Ik wilde van mijn uitstelgedrag af. Daar had ik al veel boeken over gelezen. In theorie wist ik dus al wat met te doen stond. Maar de praktijk… Soms ging het een tijdje goed, maar het lukte me maar niet om het probleem echt te tackelen. Tot Merel in beeld kwam. Door haar vragen voelde ik pas wat het uitstelgedrag met me deed. Ook werd pijnlijk duidelijk wat het me allemaal kostte, zowel zakelijk als privé. Nu uitstellen een emotionele lading heeft gekregen, maak ik wezenlijk andere keuzes. Zo deel ik mijn agenda veel bewuster in waardoor ik meer tijd overhoud voor mijn vrouw en drie dochtertjes. Een wereld van verschil!”

– Menno

Concrete handvaten

“Merel heeft mij goed kunnen helpen met concrete handvaten om beter met bepaalde gedachten/gevoelens om te gaan. Hierbij stemde ze goed af op mij, ze hield rekening met mijn karakter en welke kennis ik al had. Ook heeft Merel mij nieuwe inzichten gegeven, hoe ik naar mezelf en de wereld kan kijken. Dit deed zij op een erg prettige manier: echt in samenspraak met mij. Ze checkte of ik iets zag in de dingen die ze zei, en schroomde niet om op gepaste momenten haar eigen ervaringen of onzekerheden met mij te delen. Dit maakte dat ik me begrepen voelde en nam mijn angst om ‘raar’ te zijn gelijk weg. Ik vond het erg prettig om bij Merel te komen, ik heb haar leren kennen als een betrokken, enthousiast en gevoelig persoon, met een missie om anderen te helpen echt zichzelf te zijn. Ik heb nieuwe manieren geleerd om met mijn gevoelens en die van anderen om te gaan, en ben hier erg blij mee!”

– Maaike

Nu ben ik blij met mezelf

“Toen ik Merel leerde kennen had ik het moeilijk en zat ik erg met mijzelf in de knoop. Ik had veel stress, vaak paniekaanvallen, en durfde niet te zeggen wat ik dacht. Sindsdien is er veel verbeterd. Ik durf te zeggen wat ik denk en hulp te vragen als ik het nodig heb, al is dit nog wel spannend, maar het lucht altijd erg op. Ik heb veel meer rust en heb mijzelf beter leren kennen. Ik ben blij met mijzelf en hoe het nu gaat.”

– Jack

Energieker en zelfverzekerder

“Merel heeft mij geholpen mijn ademhaling en gedachten onder controle te krijgen. Naast dat de inhoud van de coaching erg leerzaam en nuttig was, is Merel ook een prettig persoon om mee in gesprek te zijn. Iemand die ik zeker zou aanraden om mee in gesprek te gaan als je op zoek bent naar iemand die je een duwtje in de rug geeft. Ik voel me energieker, zelfverzekerder en heb meer vertrouwen in mijn lichaam gekregen.”

– Anne

Fijn en leerzaam

“Merel en ik waren jaren geleden collega’s. Met mijn burn-out (scheiding etc.) wilde ik niet in ’therapie’ bij mijn bevriende collega, maar bij een goede coach. Ze deed het voortreffelijk. Probeerde niet geforceerd afstand te houden en liet ook heel natuurlijk onze collega-band los. We hadden echt een fijn gesprek. Daarnaast leerde ze mij stress uit te ademen en energie in. Hand op mijn buik, niets ongemakkelijks aan. Voelde heel natuurlijk. En was buitengewoon leerzaam. Ik kan Merel echt aanraden, ze is erg goed en daarnaast een goed mens, wat misschien nog wel belangrijker is als je ‘issues’ hebt.”

– Thomas