WORKSHOP ademhaling, mindset en ijsbadchallenge

Zin in een uitdaging waar je écht iets aan hebt? Denk aan meer kennis over de werking van je brein en welke invloed dat heeft op je gemoedstoestand en je doorzettingsvermogen. Je leert wat je ademhaling en koudetraining hierin kan betekenen en welk effect dat heeft op je stresslevel.

Tijdens deze workshop geef je jezelf een fikse dosis positieve energie, train je veerkracht, verlaag je stress, ervaar je een diepere ontspanning en krijg je meer vertrouwen in je eigen kunnen. Op de koop toe versterk je ook nog eens je immuunsysteem.

Je hebt vast wel eens van Wim Hof gehoord, die als The Iceman jaren geleden als gekkie werd bestempeld. Maar intussen is de wetenschap wereldwijd overtuigd van zijn methode. Lichaam en geest worden sterker en gezonder dankzij een ademoefening, koudetraining en de juiste mindset. Tijdens deze interactieve workshop leer je de krachtige en praktische oefeningen op een veilige manier toepassen en ervaar je dat je meer kunt dan je denkt.

Na deze workshop heb je:

  kennis over de werking van de ademhaling en de invloed daarvan op je fysieke, mentale en emotionele gezondheid.
 de ademtechniek van Wim Hof geleerd en weet je hoe je die op een veilige manier zelf kunt toepassen.
 
meer inzicht in je eigen mindset, geoefend met een focustechniek en je hebt ervaren dat het werkt.
  in een ijsbad gezeten! En je hebt ervaren dat het gewoon kan, op een relaxte manier en dat levert je een dikke vette kick op.
  een fikse dosis positieve energie, extra levenslust en een hele toffe ervaring waar je nog vaak met plezier aan terug zult denken!

Voor: groepen en bedrijven
Tijdsduur: 1 tot 2 dagdelen
Investering: in overleg 

WORKSHOP adem en relax

Zuurstof is veruit onze allerbelangrijkste energiebron. We kunnen hooguit een paar minuten zonder. Punt is dat veruit de meeste mensen niet optimaal ademen, zeker wanneer we veel achter een beeldscherm werken. Ongemerkt wordt onze ademhaling dan oppervlakkiger en houden we soms zelfs een aantal seconden onze adem in. En dat heeft invloed op hoe we ons voelen.

Stel dat we het hebben over een auto: als de brandstoftoevoer beperkt is, onregelmatig of te vlug gaat, rijdt het niet best. Als het niet lekker loopt met onze ademhaling levert dat ook klachten op. Zoals stress, duizeligheid, benauwdheid, hartkloppingen, gebrek aan energie, concentratieproblemen, hoge bloeddruk, noem maar op.

Gaat het om de auto, dan brengen we die waarschijnlijk snel naar de garage. Gaat het om onszelf, dan denken we vaak vooral aan de klachten, maar relateren we die niet snel aan onze manier van ademen. Want ademen gebeurt onbewust. Zonder dat we in de gaten hebben wat we precies doen. En precies daarom is het zo slim om meer te weten over de ademhaling. Want pas als je weet hoe het werkt bij jou, kun je de juiste ademtechnieken inzetten om je beter te voelen.

Na deze workshop heb je:

  kennis over de werking van de ademhaling en de invloed daarvan op je fysieke, mentale en emotionele gezondheid.
  inzicht in wat je zelf kunt doen om jouw adempatroon te ontdekken en te verbeteren.
  geoefend en ervaring opgedaan met enkele praktische en handige ademtechnieken om stress te verlagen en dieper te kunnen ontspannen.
  diverse ingangen om jezelf op fysiek, mentaal en emotioneel niveau te versterken.
  inspiratie om hiermee aan de slag te gaan.

Voor: groepen en bedrijven
Tijdsduur: minimaal 1 uur, maximaal 2 dagdelen
Investering: in overleg 

WORKSHOP fit en energiek met voeding en ademhaling

Samen met natuurvoedingsdeskundige Krista Boots organiseer ik op aanvraag een inspirerende workshop over de invloed van voeding en ademhaling op onze fysieke en mentale gezondheid.

Voedsel is brandstof. Dat betekent dus ook dat de kwaliteit van je voeding invloed heeft op je energieniveau, stresslevel en je gezondheid. Maar wist je dat zuurstof nóg belangrijker is als energiebron? Je kunt immers hooguit een aantal minuten zonder. Alleen ademt zo’n 85% van de mensen niet optimaal. En voelt zich dus ook niet optimaal.

Dat geldt ook voor je voedingspatroon. Als de input van matige kwaliteit is, dan is de output ook niet top. Zit het qua voeding wel snor, maar adem je onregelmatig, beperkt of te snel? Dan is er nog steeds een wereld te winnen. Vergelijk het met een auto: de benzine kan nog zo goed zijn, maar als de brandstoftoevoer hapert, rijdt het niet best. Deze workshop over voeding en ademhaling is als een APK voor jouw brandstofinname.

Na deze workshop heb je:

  kennis over de invloed van voeding en de manier van ademen op de fysieke, mentale en emotionele gezondheid.
  inzicht om betere keuzes te kunnen maken en het voedingspatroon te optimaliseren.
  kennis over de werking van de ademhaling en het effect daarvan op de spijsvertering.
  diverse praktische tools en handige technieken om jezelf op fysiek, mentaal en emotioneel niveau te versterken.
  inspiratie om hiermee aan de slag te gaan.
  een mooie basis om laagdrempelig eenvoudige stappen te kunnen zetten naar meer vitaliteit.

Voor: groepen en bedrijven
Tijdsduur: 1 dagdeel (± 4 uur)
Investering: in overleg 

WORKSHOP introductie NLP

Communiceren doen we aan de lopende band. Sterker nog: het is onmogelijk om níet te communiceren. Want zelfs als we niet praten, zeggen we toch iets. Met onze houding, we stralen iets uit met onze kleding, haardracht, vervoermiddel of weet ik wat. Een introductieworkshop NLP staat dan ook in het teken van bewustwording van allerlei facetten van communicatie waarvan we ons vaak niet bewust zijn.
Enerzijds gaat het over de communicatie met jezelf (dus alles wat je denkt, voelt en je inbeeldt) en hoe je grip kunt krijgen op nare gedachten en negatieve emoties. Anderzijds over de communicatie met anderen. Daarbij ontdek je onder meer hoe essentieel lichaamstaal, stem- en taalgebruik zijn en hoe je dit bewust kunt inzetten om effectiever te communiceren.

Na deze workshop heb je:

  kennis over de werking van je brein en de invloed daarvan op je gemoedstoestand en stresslevel.
  een ander perspectief op je gedachten en emoties en geoefend met hoe je daar constructiever mee om kunt gaan.
  meer begrip over hoe taal precies werkt en hoe je dit kunt gebruiken om anderen beter te begrijpen.
  inzicht in waar je op kunt letten om effectiever te communiceren met jezelf en met anderen.
  inspiratie om hiermee aan de slag te gaan.

Voor: groepen en bedrijven
Tijdsduur: minimaal 1 uur, maximaal 2 dagdelen
Investering: in overleg 

Uitdagend en supercool damesuitje!
“Merel heeft voor een groep van 14 dames (van verschillende leeftijd en achtergrond) een workshop Ademhaling, Mindset en IJsbadchallenge verzorgd. De dames wisten niet wat hen te wachten stond en waren enigszins bevreesd toen ze hoorden wat we die middag zouden gaan doen. Er stonden 2 badjes met 80 kilo ijsklontjes klaar.

In de workshop heeft Merel verteld over stress, we hebben ademhalingsoefeningen gedaan en we hebben ons voorbereid op de onderdompeling. Ondanks dat Merel duidelijk maakte dat niemand zich verplicht hoefde te voelen over zijn eigen grenzen over te gaan. heeft uiteindelijk iedereen in het ijsbad plaatsgenomen. Dat was een coole kick!

Een paar reacties achteraf: ontzettend gezellig, buiten mijn comfortzone maar goed uitje, ff gedacht: kan ik hier nog onderuit? Maar tijdens en achteraf positief verrast! Uitdagend, heerlijk geslapen en vol energie opgestaan.Wat een leuke dag, echt een topuitje!”

– Edine