Workshop: adem en relax

Zuurstof is veruit onze allerbelangrijkste energiebron. We kunnen hooguit een paar minuten zonder. Punt is dat veruit de meeste mensen niet optimaal ademen, zeker wanneer we veel achter een beeldscherm werken. Ongemerkt wordt onze ademhaling dan oppervlakkiger en houden we soms zelfs een aantal seconden onze adem in. En dat heeft invloed op hoe we ons voelen.

Stel dat we het hebben over een auto: als de brandstoftoevoer beperkt is, onregelmatig of te vlug gaat, rijdt het niet best. Als

 het niet lekker loopt met onze ademhaling levert dat ook klachten op. Zoals stress, duizeligheid, benauwdheid, hartkloppingen, gebrek aan energie, concentratieproblemen, hoge bloeddruk, noem maar op.

Gaat het om de auto, dan brengen we die waarschijnlijk snel naar de garage. Gaat het om onszelf, dan denken we vaak vooral aan de klachten, maar relateren we die niet snel aan onze manier van ademen. Want ademen gebeurt onbewust. Zonder dat we in de gaten hebben wat we precies doen. En precies daarom is het zo slim om meer te weten over de ademhaling. Want pas als je weet hoe het werkt bij jou, kun je de juiste ademtechnieken inzetten om je beter te voelen.

Na deze workshop heb je:

  kennis over de werking van de ademhaling en de invloed daarvan op je fysieke, mentale en emotionele gezondheid.
  inzicht in wat je zelf kunt doen om jouw adempatroon te ontdekken en te verbeteren.
  geoefend en ervaring opgedaan met enkele praktische en handige ademtechnieken om stress te verlagen en dieper te kunnen ontspannen.
  diverse ingangen om jezelf op fysiek, mentaal en emotioneel niveau te versterken.
  inspiratie om hiermee aan de slag te gaan.

Voor: groepen en bedrijven
Tijdsduur: minimaal 1 uur, maximaal 2 dagdelen
Investering: vanaf € 225,- exclusief btw en reiskosten

Workshop: fit en energiek met voeding en ademhaling

Samen met natuurvoedingsdeskundige Krista Boots organiseer ik op aanvraag een inspirerende workshop over de invloed van voeding en ademhaling op onze fysieke en mentale gezondheid.

Voedsel is brandstof. Dat betekent dus ook dat de kwaliteit van je voeding invloed heeft op je energieniveau, stresslevel en je gezondheid. Maar wist je dat zuurstof nóg belangrijker is als energiebron? Je kunt immers hooguit een aantal minuten zonder. Alleen ademt zo’n 85% van de mensen niet optimaal. En voelt zich dus ook niet optimaal.

Dat geldt ook voor je voedingspatroon. Als de input van matige kwaliteit is, dan is de output ook niet top. Zit het qua voeding wel snor, maar adem je onregelmatig, beperkt of te snel? Dan is er nog steeds een wereld te winnen. Vergelijk het met een auto: de benzine kan nog zo goed zijn, maar als de brandstoftoevoer hapert, rijdt het niet best. Deze workshop over voeding en ademhaling is als een APK voor jouw brandstofinname.

Na deze workshop heb je:

  kennis over de invloed van voeding en de manier van ademen op de fysieke, mentale en emotionele gezondheid.
  inzicht om betere keuzes te kunnen maken en het voedingspatroon te optimaliseren.
  kennis over de werking van de ademhaling en het effect daarvan op de spijsvertering.
  diverse praktische tools en handige technieken om jezelf op fysiek, mentaal en emotioneel niveau te versterken.
  inspiratie om hiermee aan de slag te gaan.
  een mooie basis om laagdrempelig eenvoudige stappen te kunnen zetten naar meer vitaliteit.

Voor: groepen en bedrijven
Tijdsduur: 1 dagdeel (± 4 uur)
Investering: €875,- exclusief btw en reiskosten